شرکت مشاور: دفترمعماری مورفَکت
همکاران طرح: کیانا بابایی، سعید قاسمی
اجرا : دفتر مشاور هشت
سازه: مهندس صفری
مدیر پروژه: مهندس عرفان گلریز
تیم اجرایی پروژه: محمد فرجام، عرفان گلریز
نظارت: محمد فرجام
پیمانکار: عرفان گلریز
سه بعدی: کیانا بابایی، سعید قاسمی
گرافیک : ارش اختران، کیانا بابایی
کارفرما : آقای مصیبی
عکس: آرش اختران
موقعیت پروژه: ایران، فارس، شیراز، خیابان همت شمالی، کوچه 28( دشتی)، پلاک 471
مساحت سایت: 450 متر مربع
مساحت زیربنا: 360 متر مربع
وضعیت: ساخته شده
نوع: مسکونی-بازسازی
سال شروع و اتمام طراحی: فروردین 1400 - اردیبهشت 1400
سال شروع و اتمام اجرا: اردیبهشت 1400 - خرداد 1402
کلامی از معمار اثر: پروژه بازسازی یک منزل مسکونی در خیابان قصرالدشت شهر شیراز است. در این پروژه با یک ساختمان دو طبقه ، یک واحدی رو به رو هستیم. در مرحله اول در فضای داخلی این بنا باوضع موجودی فشرده به لحاظ کیفیت فضایی و ساختارهایی منفک و از هم جدا افتاده مواجه هستیم که ناشی از محدودیت های در ساختار اسکلت بندی ساختمان بنایی است.
در بخش اول با حذف دیوارها و پیشنهاد مقاوم سازی تلاش در ازاد سازی فضای داخلی کردیم. در راستای این تصمیم، برنامه ریزی های بر اساس وضعیت جدید شکل میگرفت که در راستای ان میتوان اشاره کرد به ارتباط بین عرصعه ی فضاهاو تفکیک انها نسبت به عملکرد هر فضا
قرار گرفتن ورودی در مرکزیت بنا و رتباط ان با فضای تقسیم،تفکیک فضای عمومی و خصوصی،ارتباط اشپزخانه با پذیرایی و نشیمن ، تعریف دو ورودی در اشپزخانه نسبت به خدمات ان به فضاهای مجاور خود و ارتباط فضای داخلی با فضای بیرونی که نسبت به ان فضا عملکردی متفاوت به وجود امد که در مرحله بعد بر اساس نیاز پروژه به دو واحد مجزا تبدیل میشود و در این راستا در هر طبقه به فضاهای بیشتر و بزرگتری نیاز داریم . در بخش بیرونی ، با پیشروی در جداره بیرونی و در نتیجه عمق بخشیدن به جداره فضاهایی را در نمای ساختمان تعبیه کردیم. که نسبت به موقعیت قرار گیری انها فضاهای مختلفی به وجود اوردیم.
با تعریف فضاهایی چون تراس ساختمان در فرم ارتباط گیری با فضای بیرون و هوای آزاد نقشی فعال تر را میتوانست ایفا کند. در بخش ورودی ساختمان که دسترسی به طبقات هم شامل این بخش میشود. با مشبک کردن جداره ها ،سعی بر این داشتیم که نور طبیعی را به صورت غیر مسقیم در فضا داشته باشیم.
در تمامی درگاه هایی که در بنای ساختمان وجود دارد با انتخاب متریال فلز اکسیده شده جهت نشان دادن قدمت ساختمان نسبت به متریال اجر طوسی که که تمامی قسمتهای نما را به صورت یکپاچه پوشش داده است تضاده رنگی به وجود امد که یک تازه شدن دوباره را نشان میدهد تا با ایجاد تنوع در جهت کیفیت بخشی و تجربه ی حسی فضایی اقداماتی انجام گرفت.
تحریریه تخصصی و اختصاصی معمار رسانه
منبع: دفتر معماری مورفکت