بروزترین آثار فاخر معماری در معمار رسانه 

شرکت مشاور: دفتر معماری شهروز زمردی و همکاران
سرپرست طراحی کانسپت: پیام الرحمان
تیم طراحی فاز 2 : حامد نوریان، حنانه سبحانی، فرزانه سبحانی
تیم طراحی داخلی: یاسمن دنیاگرد، آناهیتا سیفائی
ارائه معماری: سپیده رضوانی، شیوا طالبی، نرگس امین پور
تصاویر سه بعدی: افشین خدابندلو، صالحه منصوری
ماکت: پرناز سلیمانی، ساغر رجبی​​​​​​​

موقعیت پروژه: ایران، تهران 
مساحت زیربنا: 3700 متر مربع
نوع: مسکونی

وضعیت: در حال ساخت

کلامی از معمار اثر: پروژه اوین در تهران، یک ساختمان مسکونی با مساحت زمین ۴۱۷،۵ مترمربع و زیربنای حدود ۳،۳۶۰ در خیابان درکه تهران واقع شده است. این ساختمان شامل ۱۰ واحد مسکونی در ۶ طبقه روی همکف، ۳طبقه پارکینگ و یک طبقه مشاعات شامل استخر و باشگاه می باشد. این بنا در جداره های شمالی، جنوبی و غربی دارای دید مناسب به اطراف و از جداره غربی دارای همسایگی است. از چالش های طراحی این بنا طراحی پوسته ی شاخص و با هویت شهری است که در عین حال همخوان با بافت قدیمی و سنتی اطراف است.
دسترسی های اطراف شامل دو مسیر جنوبی و شرقی مسیر پیاده رو در همجواری سایت پروژه و یک مسیر سواره در شمال آن است. همین موضوع انگیزه طراحی جداره هایی سبز در مرز میان پیاده رو و بنا است که باعپ افزودن لایه غنی تر به پروژه می باشد.
در طراحی جداره های بیرونی بنا از خطوط افقی نرم و ارگانیک برای ایجاد گشودگی و خلق تراس های جنوبی و غربی در جهت افزایش نورگیری به خصوص برای واحد های شمالی استفاده شده است.
با ایجاد این شکاف حجم به صورت بصری به ۴ بخش تقسیم شده است و با افزایش طبقات شکاف میانی افزایش است که موجب جانمایی تراس های بزرگتر برای واحد های دوبلکس شده است.
یکی از چهار بخش بصری حجم در قسمت ورودی ساختمان، ورودی پارکینگ از زمین فاصله دارد که علاوه بر ایجاد حس تعلیق در قسمتی از حجم، موجب تعامل جداره غربی بنا و پلکان مجاور آن و  همچنین ایجاد فضای نیمه باز شده است.
در طراحی این پروژه سعی بر استفاده حداکثری از مساحت زمین برای ایجاد واحد های مسکونی با مقدار سطح مورد نیاز کارفرما شده است. در عین حال از تایپولوژی های تراس، خطوط منحنی نما و شکاف هایی در جداره نیز استفاده شده است. نکته حائز اهمیت در این پروژه، طراحی خطوط منحنی و ایجاد فرم های متنوع در نما با وجود پلان های مسکونی به صورت تیپ و یکسان می باشد.
هم تراز بودن حیاط و ورودی اصلی از دیگر ویژگی های این ساختمان است.
ساختمان اوین به دلیل موقعیت جغرافیایی برجسته و دید منحصر به فرد از سه جهت، به لحاظ مکانی توجه فراوانی جلب کرده است. این بنا با ارتفاع مناسب خود و دید چشمگیر به اطراف شهر، یک نماد زیبایی در محیط شهری فراهم کرده است.
یکی از جنبه‌های قابل توجه این پروژه، تلاش در جهت تاثیر بر محیط زیست است. با استفاده از دیوارهای سبز، تغییراتی ایجاد شده که ظاهر ساختمان را بهبود بخشیده و در عین حال به محیط زیست نیز احترام گذاشته است.
دیوارهای سبز نه تنها زیبایی بصری را به ساختمان افزوده‌اند بلکه با تولید اکسیژن و تصفیه هوا، به بهبود کیفیت محیط زندگی کمک کرده‌اند. این تغییرات نه تنها بر ساکنان ساختمان، بلکه بر همسایگان و گذرندگان نیز تأثیر گذاشته و ارتباط بین انسان و طبیعت را بهبود بخشیده است.
دیوارهای سبز همچنین به احترام به بافت شهری کمک کرده و با مشخص بودن ارتفاع ساختمان در همسایگی، هماهنگی مناسبی با محیط اطراف را ایجاد کرده‌اند. این تغییرات به عنوان نمونه‌ای از تلفیق مناسب بین معماری مدرن و ارزش‌های محیطی منطقه شناخته می‌شوند.
​​​​​​​
تحریریه تخصصی و اختصاصی معمار رسانه
منبع: دفتر معماری شهروز زمردی و همکاران

​​عنوان اثر: ساختمان مسکونی اوین

معماران مسئول: شهروز زمردی