شرکت مشاور: دفتر معماری آروین
همکاران طراحی: الهام فرخی، یگانه موحدی، فاطمه قنبری
طراحی داخلی: الهام فرخی، یگانه موحدی
طراحی منظر: دفتر معماری آروین
سازه: بهبود بوستانی
تاسیسات الکتریکی: شرکت اندیشه نوین ساخت
تاسیسات مکانیکی: شرکت اندیشه نوین ساخت
نورپردازی: دفتر معماری آروین
اجرا: دفتر معماری آروین
مدیر اجرایی پروژه: ناصر هاشمی
تیم اجرایی پروژه: محمدرضا نجفی، فرید سیفی
سرپرست کارگاه: محمدرضا نجفی
سه بعدی و ارائه: یگانه موحدی، فاطمه قنبری
گرافیست: الهام فرخی، یاسمین صفایی
کارفرما: شخصی
عکاس: محمد حسین حمزه لویی
موقعیت پروژه: ایران، تهران، بزرگراه ارتش
نوع: مسکونی - آپارتمان
مساحت سایت: 202.5 متر مربع
مساحت زیربنا: 770 متر مربع
تاریخ طراحی: زمستان 1399
تاریخ شروع و خاتمه اجرا: شروع اواخر سال 1399 پایان 1402
متریال های پروژه: متریال های خارجی :آجز قزاقی، کاشی دستساز، درب و پنجره آلومینیوم
متریال های داخلی: کف: سرامیک 110 *110 راک، جداره: رنگ روغنی، سقف: کناف
سایر متریال های داخلی: کابینتmdf با روکشagt ترک، شیر آلات kwc
بودجه پروژه: 15.000.000.000 تومان
کلامی از معمار اثر: عملیات طراحی و ساخت این پروژه مسکونی در اواسط سال 1399 آغاز و در مهرماه 1402 به بهره برداری رسید. وجه تمایز این پروژه، موقعیت قرارگیری خاص آن به جهت همجواری با بوستان و بهره مندی از منظر وسیع شهری مقابل آن بود. در همین راستا سفارش دهنده از ابتدا خواستار طراحی آپارتمان مسکونی استاندارد و سادهای بود که ضمن رعایت ضوابط شهرسازی، به ظرفیت ویژه زمین نیز توجه داشته باشد. به همین منظور فرایند طراحی با ایده پردازی برای خلق فضاهای زیستی استاندارد و در عین حال بهره مند از فضاهای باز و با کیفیت مناسب آغاز شد. مناسبترین راهکار برای این چالش، تعبیه بالکنهای عمیق همچون حیاط کوچکی برای هر واحد و اختصاص سهم بیشتری از مساحت آپارتمان به آن بود. با این رویکرد بالکن به فضایی فعال و پویا و در ارتباط کامل با سایر بخشهای آپارتمان تبدیل شد و امکان تجربه های متنوع زیستن را فراهم آورد. فضایی مناسب برای استراحت، پناه بردن به خلوت و تنهایی، پذیرایی، تفریح خانوادگی و لذت بردن از نور و سایه ها.
در ادامه با قرار گرفتن بازشوهای وسیع ریلی، این فضا در بازه طولانی از سال متناسب با شرایط دما، با آشپزخانه و نشیمن مجاور خود ادغام شده و ارتباط قویتری با سالن اصلی ایجاد میکند. برای تکمیل این فضای شاخص در پلان، با طراحی صفحات متحرک ریلی پوشیده شده از برگ درخت نخل داز روی یک شبکه فلزی، تمهیداتی برای کنترل دید و نور در نظر گرفته شد. در گام بعد ، حل مسئله کنترل دید از پارک به داخل واحدهای مسکونی و تعدیل آن مورد توجه قرار گرفت. برای این منظور و همچنین استفاده مناسب از منظره شهری و آسمان، دو راهکار ارائه شد: عقبنشینی 40 سانتیمتری بازشوهای غربی و طراحی جانپناه به صورت دو بخشی صلب و شفاف. در نتیجه، کاربر فضا ضمن بهرهمندی از منظره شهری از طریق بازشوهای تمام قد، تا حدی از محرمیت فضایی نیز برخوردار خواهد بود.
حفظ سادگی، زیبایی، دوام دراز مدت و توجیه اقتصادی در نوع طراحی و انتخاب مصالح، از موارد اثرگذر در تمامی مراحل این پروژه بوده است. استفاده از آجر قزاقی درپوسته خارجی ساختمان، بام، نما، نورگیر، حیاط و تلفیق آن با کاشی های لعابدار دست ساز جهت پوشش جداره داخلی تراس ها به عنوان پوشش غالب بنا انتخاب شد .در بخش سازه نیز این ساختمان با اسکلت فلزی طراحی شد. اتصالات محل تیر به ستون این سازه در کارخانه مطابق با آخرین استانداردهای روز انجام و سپس در محل مونتاژ شده است. استفاده از سقف های عرشه فولادی و دیوار بتنی پیرامونی زیرزمین نیز عملکردی مستحکم و شکل پذیر را در ساختار سازهای بنا ایجاد نموده است.
تحریریه تخصصی و اختصاصی معمار رسانه
منبع: دفتر معماری آروین