تیم/همکاران طراحی: یاسمن حصاری
مهندس یا مشاور عمران / سازه: هندسین مشاور ایستا طرح پرتو اندیش
مهندس یا مشاور تاسیسات الکتریکی: مهندسین مشاور ایستا طرح پرتو اندیش
مهندس یا مشاور تاسیسات مکانیکی: مهندسین مشاور ایستا طرح پرتو اندیش
مدیر پروژه:سید محمود دیباج
طراح و اجرا: گروه ساختمانی کیاسازه
مدیر اجرایی پروژه: امین فرج زاده،رضا طاهری
مهندس ناظر / دستگاه نظارت: گروه ساختمانی کیاسازه
سه بعدی و ارائه: یا سمن حصاری
کارفرما: گروه ساختمانی کیا سازه
عکاس: محمد حسن اتفاق
مساحت سایت: 300 مترمربع
مساحت زیربنا: 1400 مترمربع
موقعیت پروژه: ایران، تهران، بلوار مرزداران،خیابان سپهر، کوچه ی سپهر یازدهم، پلاک 98
تاریخ طراحی: 1402-1400
تاریخ شروع و اتمام اجرا: 1403-1401
متریال های پروژه: آجر آذرخش،سنگ کریستال شیار دار
نوع ساختمان: مسکونی
کلامی از معمار اثر: ساختمان سپهر 11 در زمینی به مساحت 300 مترمربع در منطقهی مرزداران تهران واقع شده است. این بنا در 5 طبقه طراحی شده و هر طبقه شامل یک واحد مسکونی مستقل است. ایدهی کلی طراحی بر اساس تفاوت در پلانهای طبقات شکل گرفته که پویایی و تنوع بصری را به نمای ساختمان بخشیده است.
یکی از اهداف اصلی طراحی این پروژه، ایجاد فضاهای منفی در نما بوده که از طریق طراحی تراسهایی در طبقات اول، سوم و چهارم محقق شده است. این عناصر، حجم کلی ساختمان را از یکنواختی خارج کرده و به آن هویتی منحصربهفرد بخشیدهاند.
این زبان طراحی در طبقهی همکف نیز ادامه یافته است، بهطوریکه ورودیهای سواره و پیاده با عقبنشینی از راستای همسایگان شرقی و غربی، فضایی باز و دعوتکننده را برای ساکنان و عابران ایجاد کردهاند. شکاف طراحیشده در حجم کلی ساختمان، با امتداد در راستای عمودی، فضای ورودی همکف و تراسهای طبقات را در بر میگیرد و بهگونهای خط هدایت بصری را شکل میدهد که توجه عابران پیاده را به خود جلب میکند. این شکاف در طول روز، با بازی نور و سایه در بخشهای مختلف نما، پویایی ساختمان را دوچندان کرده و حس حرکت و عمق را تقویت میکند.
برای تأکید بر تضاد بصری و ایجاد شکافهای تعریفشده در حجم کلی ساختمان، از ترکیب متریالهای سنگ کریستال شیاردار و آجر استفاده شده است. سطح بیرونی ساختمان با سنگ کریستال شیاردار پوشانده شده که حسی از صلابت و استحکام را القا میکند و حجم کلی ساختمان را قدرتمند و منسجم نمایش میدهد. در مقابل، برای سطوح داخلی شکافها، از آجر استفاده شده که با ایجاد سطحی نرمتر و صافتر، تضاد زیبایی را با نمای بیرونی ساختمان شکل داده و به این فضاهای منفی هویتی متفاوت بخشیده است. این تضاد نهتنها در خوانایی حجم تأثیرگذار است، بلکه با تغییر زاویهی دید و نورپردازی، جلوهای پویا و زنده به نمای ساختمان میبخشد.
تحریریه تخصصی و اختصاصی مجله معمار رسانه
منبع: محمدرضا سمواتی